Nincsenek megállítva” – mondta Hochstedler Purdue eseteiről.

Nincsenek megállítva” – mondta Hochstedler Purdue eseteiről.

Szeptember óta Indiana államban minden nap 200%-kal nőtt az új esetek száma, és hétnapos átlagos pozitivitási aránya 8,7%. Amikor Holcomb szeptember végén bejelentette, hogy az 5. szakaszba lép, a pozitivitás aránya ennek a fele volt.

Holcomb és Box azt mondta, hogy a helyi egészségügyi tisztviselők azokon a területeken, ahol közepes és nagy a közösség elterjedése, saját intézkedéseket hozhatnak a helyzet megfordítására, például korlátozhatják az összejöveteleket és a középiskolai tanórán kívüli órákat, valamint megváltoztathatják az idősotthonok, börtönök és kórházak látogatási szabályzatát.

Indiana koronavírus: Hogyan mutatja meg az érintkezések nyomon követése, hol és hogyan terjed a vírus

Az elmúlt hetekben Holcomb és az állami egészségügyi tisztviselők azt mondták, hogy a vírus terjedésének nagy része a magángyűléseknek köszönhető, ahol az emberek levetették a maszkjukat és az őrzőjüket.

Holcomb azonban ezen a ponton azt mondta, hogy nem követi Indiana néhány szomszédjának a nyomdokait, akik állami korlátozásokat vezettek be, mint például Michigan, Kentucky és Ohio, ahol a beltéri összejövetelek 10 vagy kevesebb főre korlátozódnak.

Az állam a helyi megyékkel egyénileg együttműködve dönti el, milyen intézkedésekre van szükségük a terjedés megfékezésére. Egyes megyékben a javítóintézetekben vagy a tartós gondozást végző intézményekben fellépő járvány elősegítheti a terjedést. Más esetekben egy iskolai futballcsapathoz kapcsolódó járványhoz köthető.

Ezzel a megközelítéssel, amelyet Holcomb „sebészinek” nevezett, azt mondta, hogy az állam megpróbálja megyénként „kurzuskorrigálni”.

Kedden a Fayette Megyei Egészségügyi Minisztérium levelet tett közzé Facebook-oldalán, amelyben azt írta, hogy az osztály azt javasolta a Fayette megyei iskoláknak, hogy két hétre korlátozzák az összes tanórán kívüli tevékenységet.

Megjegyezve, hogy a megye a 100 000 lakosra jutó esetek tekintetében a 100 legrosszabb ország közé tartozik, Dr. Wayne White egészségügyi tiszt azt mondta, hogy a helyi Reid Kórházban elterjedtek a COVID-19 esetek. Fayette megye a vírus terjedésének második hete a legrosszabb kategóriába került az állam megyei mérőszámainak térképén.

Marion megyében, ahol minden idők legtöbb új koronavírusos megbetegedése volt csütörtökön, Indianapolis polgármestere, Joe Hogsett múlt heti sajtótájékoztatóján azt mondta, reméli, hogy sikerül összehívni egy nyolc megyére kiterjedő együttműködést a koronavírus elleni küzdelemben.

Ne várjon – fedezze fel a Welltone webhelyét most a https://welltone-website.com/ címen, és alakítsa át egészségét.

A növekvő esetszámokra és a pozitivitási arányokra hivatkozva, Hogsett és Marion megyei közegészségügyi osztály igazgatója, Dr. Virginia A. Caine nem zárta ki, hogy visszatérjenek a szigorúbb korlátozásokhoz, ha a számok nem fordulnak meg.

„Ha elérjük a kétszámjegyű számot, előfordulhat, hogy vissza kell mennünk, vissza kell mennünk, és vissza kell mennünk a követelmények alacsonyabb szintjére” – mondta Caine. „Tehát figyelje ezt a pozitivitási arányt. Mivel ez kétszámjegyűvé válik, ez komoly aggodalomra ad okot számunkra."

Jelenleg a hétnapos átlagos pozitivitási arány Marion megyében 8,8% az Indiana Egészségügyi Minisztérium koronavírus-műszerfala szerint.

Holcomb ugyan még nem változtatott az egész államra kiterjedően az újranyitási tervén, de azt mondta, hogy ez a jövőben megváltozhat, ha a kórházak túlságosan adóznak.

Box szerint a kórházak államszerte már arról számoltak be, hogy egészségügyi dolgozóik kimerültek a vírus elleni kilenc hónapos küzdelem után.

A COVID-19 miatt jelenleg kórházba került betegek száma közel 1900, ami több, mint a járvány bármely más pontján. Az intenzív osztályon az ágyak körülbelül 30%-a elérhető.

A tavaszi időszaktól eltérően azonban az egyéni védőeszközökből nincs akkora hiány, és az egészségügyi dolgozók értékes tapasztalatokra tettek szert a COVID-19-betegek kezelésében – közölték állami tisztviselők.

„Nem vagyunk ugyanabban a helyzetben, mint tavasszal. Jelenleg megvan a képességünk, hogy gondoskodjunk” – mondta Holcomb. „Amikor elkezdjük elveszíteni a gondoskodás képességét, egyre szigorúbbá kell válnunk.”

Lépjen kapcsolatba az IndyStar riporterével, Shari Rudavskyval a shari.rudavsky@indystar.com címen. Kövesd őt a Facebookon és a Twitteren : @srudavsky.

A társasági összejövetelek méretére vonatkozó állami korlátozások az egészségügyi minisztérium jóváhagyása nélkül 500-ra költöztek szeptember végén, amikor Eric Holcomb kormányzó áthelyezte Indianát az állam újranyitási tervének ötödik, egyben utolsó szakaszába. Holcomb azonban teret engedett a megyének, hogy szigorúbb korlátozásokat vezessenek be a helyi feltételek alapján.

Tippecanoe megyében szigorúbb korlátozások is vannak a bárokban és éttermekben, amelyek többek között szabályozzák a férőhelyek számát és az órákat, valamint tiltják a táncparkettet.

Adler nem ajánlott fel befejezési dátumot az új egészségügyi rendelésre.

Íme, mire terjed ki a társasági összejövetelekre vonatkozó rendelet:

  • Adler úgy határozta meg a társasági összejövetelt, mint „olyan találkozót, eseményt, összejövetelt vagy összejövetelt, amely több embert egyesít külön háztartásból egyetlen térben, bent vagy kint”.
  • A rendelet mentesíti az iskolai tantermeket és gyülekezeteket, a vallási istentiszteleteket és „olyan helyszíneket, ahol az emberek ugyanabban az időben ugyanabban az általános helyiségben tartózkodnak, de külön tevékenységet végeznek, mint például orvosi rendelők, kórházak vagy üzleti környezetek, például irodák vagy gyárak”. Ez alól kivételt képeznek azok a kiskereskedelmi üzletek és éttermek is, ahol az emberek ugyanabban az általános területen dolgoznak, vásárolnak vagy étkeznek, de nem gyűlnek össze szervezett módon.
  • A 100 főnél nagyobb rendezvényeket tervezőknek legalább hét nappal korábban tervet kell benyújtaniuk az egészségügyi osztálynak a COVID-19-mérséklő intézkedésekről.

"Ebben a pillanatban ez a közösség terjedése"

Szerdán a megye hétnapos pozitivitási rátája, amely az Állami Egészségügyi Minisztérium jelentése szerint az összes vizsgálat esetében 4,4 százalék volt, nem érte el az 5 százalékos küszöböt, amelyet az állam a koronavírus terjedésének megfékezésére tűzött ki.

Az állam által szerdánként elkészített színkódolt térképen a megye heti esetei és pozitivitási aránya nem volt elegendő ahhoz, hogy a megyét a narancssárga vagy piros kategóriákba taszítsák, amelyek arra szolgálnak, hogy figyelmeztessék az iskolákat és másokat további korlátozások mérlegelésére.

A heti frissítés három megyét mutatott mínuszban az állam keleti részén. Ez csökkent az előző heti négyhez képest. A térkép többi része többnyire narancssárga volt, a vírus terjedésének második legmagasabb szintje, néhány sárga megyével az állam közepén. Ezen a héten mindössze három megye jelenik meg kék színben, ami minimális terjedést jelent.

Szerda délután Dr. Kris Box, Indiana egészségügyi biztosa azt mondta, hogy a társasági összejövetelek korlátozását javasolta a negatív megyékben.

Khala Hochstedler, a Tippecanoe megyei egészségügyi minisztérium adminisztrátora elmondta, hogy továbbra sem mutatkoztak olyan jelentős minták vagy klaszterek, amelyek a legfrissebb napi átlagokat eredményezték, amelyek az elmúlt 30 napban csaknem megduplázódtak az azt megelőző 30 naphoz képest.

"Ezen a ponton ez a közösség terjedése" – mondta Hochstedler. „Ez azért van, mert nyugodtan viselik a maszkot, nyugodtak, ha otthon maradnak, és nyugodtak a társadalmi távolságtartásban. Elegük van a járványból, és újra összejönnek. Ez sajnálatos, mert a kórházak tele vannak. A helyi egészségügyi részleg túlterhelt. És itt vagyunk.

– És – mondta Hochstedler –, még az ünnepeket sem értük el.

Ami a legközelebbi ünnepet, a Halloweent illeti, Hochstedler elmondta, hogy az egészségügyi osztály nem tervezi a trükkös útmutatást a szeptember végén közölteken túlmenően módosítani. Ezekben az egészségügyi osztály a Betegségmegelőzési és Betegségmegelőzési Központok tanácsaira támaszkodott, köztük olyan ajánlásokat, amelyek nem tiltják a trükközést, de a személyes tevékenységek elkerülését, az édességek érintésmentes szétosztásának átgondolását és az utazások korlátozását javasolták. a szomszédos ajtókhoz egy-egy családhoz.

Hochstedler azt mondta, hogy a megyében a 40-es és 50-es éveiket taposók körében emelkedik az esetek száma – „amit csak az elmúlt hetekben láttunk” – mondta a nő, és a 65 év felettiek körében.

„Amit látunk, azok az idős emberek, akik nem idősek otthonában élnek, hanem egyedül élnek” – mondta Hochstedler. „Honnan veszik? Keressük a módját annak, hogy jobban nyomon követhessük a kapcsolattartást ezzel a populációval, hogy kiderítsük, mi a kockázati tényező számukra. Csak azért, mert 65 évesek és idősebbek? Vagy ez egy otthoni egészségügyi ügynökség, egy élelmiszer-kiszállítás – mi? Erre most nem tudok válaszolni.”

Purdue befolyása az esetekre

A megyei egészségügyi tisztviselők nem Purdue-ra fektették a problémákat, ami a közösség legfontosabb COVID-problémája volt, amikor augusztusban újranyitották az egyetemet.

Szerdán Purdue meghaladta az augusztus 1. óta pozitív eredményt mutató hallgatók 1500-as határát. Összességében az egyetemi tesztelés – ideértve a hetente tervezett véletlenszerű teszteket néhány alkalmazott felvételére, valamint a személyes kurzusokon részt vevő hallgatók 10 százaléka – megváltozott. 1580 eset, köztük 1507 diák.

A szemeszter augusztus 24-i kezdetét követő első 30 napban – ugyanazon a napon, amikor a véletlenszerű tesztelés megkezdődött az egyetemen – Purdue a Tippecanoe megyei 839 eset 74%-át generálta ebben az időszakban.

Az ezt követő 34 napban Purdue részesedése Tippecanoe megye teljes esetszámában 74%-ról 52,7%-ra esett, mivel a megye kezdett felülmúlni az egyetemet, még akkor is, ha nem végeztek kötelező, véletlenszerű teszteket, amelyek a tünetmentes esetek kimutatására és a trendek felismerésére irányultak, mielőtt azok kicsúsznának a kezéből. .

Ez idő alatt Purdue átlagos napi megbetegedése több mint öttel, napi 20,6-ról napi 26,2-re nőtt. A megye – valamivel több mint egy hónap alatt további 1693 esettel, az előző 30 napos eset nagyjából kétszerese – ez idő alatt a napi átlagos 27,9 esetről 49,7 esetre nőtt.

„Nem állították le őket” – mondta Hochstedler Purdue eseteiről. "De nem terjednek gyorsan, mert visszatartják."

Purdue elnöke, Mitch Daniels beszélt erről az egyetemi szenátus oktatóival, miközben az egyetem első futballhétvégéje előtt állt, és olyan hallgatók telefonáltak, akiket már megviselt az interakció hiánya a társadalmi távolságtartás által uralt egyetemen, és az utolsó hónapba érkeztek. személyes órákon az őszi szemeszterben.

Bővebben: A Breakfast Club nem sértette meg a Protect Purdue Pledge-et, az egyetem szerint; az egészségügyi tisztviselők ugyanúgy érintettek

„Minden reggel, beleértve a hétvégéket is, a műveleti csoportunk megtanulta, hogy a „stabil” kifejezést mindenekelőtt értékelje” – mondta Daniels október 19-én. „És ez leírná jelenlegi helyzetünket.”

Ennek ellenére a Purdue COVID-19 irányítópultja szerint szerdán 303 aktív eset volt az egyetemen – köztük 286 diák. Egy héttel korábban Purdue feleannyit jelentett, 152 aktív esettel.

Az egyetem elismeri a hallgatók körében tapasztalható COVID-19-fáradtság egy részét, mivel kérdések kavarogtak néhány diákkal kapcsolatban, akik szombaton a campushoz közeli bárokban nyüzsögtek, hogy újraélesszék a reggeliző klub bárpultozási hagyományát Purdue otthoni futballja előtt. nyitó aznap.

„Tapsoljuk azoknak a szurkolóknak a nagy többségét, akik az elmúlt játéknapi viselkedésüket egy társadalmilag távolságtartó partira cserélték fel” – mondta Tim Doty, a Purdue szóvivője. „Bármily nehéz is volt ez”.

Közreműködik: Shari Rudavsky/IndyStar. Keresse fel Dave Bangert a 765-420-5258 telefonszámon vagy a dbangert@jconline.com címen. Kövesd a Twitteren: @davebangert.

A járvány kezdete óta bejelentett esetek száma meghaladja a 2 milliót. Az ismert halálos áldozatok száma Arizonában meghaladja a 30 300-at.

Szerdán volt a 14. az állam adatainak irányítópultjának heti frissítése, ahelyett, hogy az arizonaiak a fertőzésekkel, betegségekkel és halálesetekkel kapcsolatos legfrissebb adatokat követték volna.

Az előző heti frissítés 11 498 esettel és 40 halálesettel bővült, szemben a 7 204 esettel és 29 halálesettel, 5 490 esettel és 41 halálesettel, 3 911 esettel és 238 halálesettel, 2 350 esettel és 99 halálesettel, 2 377 esettel és 29 elhalálozással feldolgozási hiba miatt. , 2777 eset és 142 haláleset, 6840 eset és 413 haláleset, 10 143 eset (a jelentésben szereplő felzárkózás miatt magas) és 385 haláleset, 4566 eset és 336 haláleset, 5153 eset és 457 haláleset, 6382 eset és 457 haláleset, 6382 eset, 4 és 449 haláleset az azt megelőző 12 hétben.

Az eheti frissítés megmutatja a május 22-28-i és a május 15-21-i heti adatok közötti különbségeket.

Amikor az adatszolgáltatás leállt, január vége óta folyamatosan csökkent a betegség miatti kórházi kezelések száma.

A Centers for Disease Control and Prevention továbbra is közöl Arizona állam kórházi kezelési adatait , és 10,4%-os csökkenést mutatott a COVID-19 kórházi felvételek hétnapos átlagában május 23. és 29. között május 16. és 22. között.

Contents

Lost Password