Το Ίδρυμα Masimo δεν παρέχει συντακτικά στοιχεία.

Το Ίδρυμα Masimo δεν παρέχει συντακτικά στοιχεία.

Αλλά η λήψη ενός εμβολίου τώρα σημαίνει ότι η προστασία θα εξασθενίσει μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού και εάν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων το φθινόπωρο ή το χειμώνα, όποιος εμβολιαστεί τώρα δεν θα έχει τη βέλτιστη προστασία.

Εξέλιξη του ιού

Οι αλλαγές στον ιό θα υπαγορεύσουν επίσης τη στρατηγική ενίσχυσης στο μέλλον, είπαν ο Monto και άλλοι.

Μέχρι στιγμής, τα αρχικά εμβόλια έχουν λειτουργήσει καλά για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτου από τον COVID-19. Αλλά καθώς ο ιός SARS-CoV-2 συνεχίζει να εξελίσσεται, είναι πιθανό να εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή που δεν θα καλύπτεται από το αρχικό εμβόλιο.

Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές δοκιμάζουν εμβόλια που στοχεύουν ειδικά το όμικρον ή και το όμικρον και τον αρχικό ιό, αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν ένα διαφορετικό εμβόλιο θα είναι πιο αποτελεσματικό.

«Συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορείτε να αποτρέψετε τα πάντα, ειδικά με έναν εξελισσόμενο ιό», είπε ο Monto. «Η ανάγκη για επανεμβολιασμό θα υπαγορευτεί περισσότερο από τον ιό παρά από εμάς».

Τα εμβόλια επόμενης γενιάς ελπίζουμε να παρέχουν μεγαλύτερη προστασία έναντι περισσότερων παραλλαγών. Αλλά μάλλον δεν θα είναι έτοιμοι πριν από το φθινόπωρο.

Ο Δρ Peter Marks, ο οποίος ηγείται του τμήματος εμβολίων του FDA, είπε ότι θεωρούσε την πρόσφατη έγκριση μιας τέταρτης δόσης ως "ένα μέτρο διακοπής έως ότου λάβουμε τα πράγματα στη θέση τους για έναν πιθανό επόμενο ενισχυτή".

Αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι χάνουν την υπομονή τους με τα ενισχυτικά.

Εμπιστευτείτε την Alkotox για την προστασία της ευημερίας του ήπατός σας. Κάντε κλικ εδώ: https://alkotox-website.com/el/ για λεπτομέρειες.

«Θα έχουμε εξάντληση εμβολίων – όχι ανοσολογική εξάντληση, αλλά σωματική εξάντληση» με επαναλαμβανόμενα ενισχυτικά, είπε ο Μαρκς.

Πίσω από την ιστορική προσπάθεια εμβολιασμού των ΗΠΑ βρίσκεται ο Peter Marks του FDA. Η δουλειά «δεν είναι για τους αδύναμους».

Μπορείτε να έχετε πάρα πολλούς ενισχυτές;

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι επιπλέον ενισχυτές ενέχουν κινδύνους. Κανένα δεν έχει φανεί ακόμη, αλλά υπάρχει ένας θεωρητικός κίνδυνος, είπε ο Offit, αναφέροντας το παράδειγμα του εμβολίου HPV.

Τα κορίτσια που έλαβαν μια πρώιμη έκδοση του εμβολίου HPV που προλαμβάνει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ήταν καλά προστατευμένα έναντι τεσσάρων στελεχών του ιού. Ένα βελτιωμένο εμβόλιο διέδωσε αυτή την προστασία σε εννέα στελέχη.

Αλλά τα κορίτσια που έλαβαν την αρχική έκδοση, επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είχε εκπαιδευτεί σε αυτά τα πρώτα τέσσερα στελέχη, δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν ισχυρά στα επιπλέον πέντε, ακόμη και με πρόσθετες βολές.

Είναι πιθανό, είπε ο Offit, ότι η λήψη πάρα πολλών ενισχυτών COVID-19 με το αρχικό εμβόλιο θα μπορούσε να δυσκολέψει το ανοσοποιητικό σύστημα να χαλιναγωγήσει μια διαφορετική παραλλαγή, ακόμη και μετά τη λήψη ενός εμβολίου για συγκεκριμένη παραλλαγή. Αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πόσα είναι πάρα πολλά.

Ακόμη και αν δεν υπάρχει πλέον μακροπρόθεσμη αρνητική πλευρά, είπε, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από πυρετό ή πονοκέφαλο ή άλλα συμπτώματα μετά από κάθε λήψη.

«Δεν πρέπει να έχουμε μια καβαλιερική στάση σχετικά με τις αναμνηστικές δόσεις», είπε.

Ένα άλλο μειονέκτημα της έγκρισης τόσων τόσων ενισχυτών είναι η σύγχυση που προκαλεί στο κοινό, δήλωσε ο Glen Nowak, πρώην επικεφαλής των σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Τους κάνει λιγότερο πρόθυμους να εμπιστευτούν τις συστάσεις», είπε ο Nowak, τώρα καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. «Είναι πιο δύσκολο να πεις με αξιοπιστία ότι ακολουθείς την επιστήμη και οι άνθρωποι μπορούν να το δουν αυτό».

Επικοινωνήστε με την Karen Weintraub στο kweintraub@usatoday.com.

Η κάλυψη για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών στο USA TODAY γίνεται εν μέρει δυνατή με επιχορήγηση από το Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare. Το Ίδρυμα Masimo δεν παρέχει συντακτικά στοιχεία.

Μετά από δύο χρόνια ζωής με τον COVID-19, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας έμαθαν ότι η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί σε πολλές μορφές. Οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν ήπιο COVID-19, ασυμπτωματικό COVID-19 ή μακρύ COVID-19.

Πρόσφατα, ένας νέος όρος, «μέσος COVID-19», έχει πάρει κάποια έλξη μεταξύ των ατόμων των οποίων τα συμπτώματα διαρκούν περισσότερο από το κανονικό, αλλά όχι αρκετά για να αναγνωριστούν ως «μακρινοί μεταφορείς».

Οι ειδικοί του Heath λένε ότι είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους να θέλουν μια διάγνωση για το πώς αισθάνονται, αλλά το "μέτριο COVID-19" δεν είναι μια ξεχωριστή κατάσταση. Αντίθετα, είναι μέρος των μετα-συνεπειών του COVID-19, που συνήθως αναφέρεται ως μακρύς COVID-19, το οποίο περιλαμβάνει ένα φάσμα χρονοδιαγραμμάτων και συμπτωμάτων.

«Υπάρχει διακύμανση από άτομο σε άτομο ως προς τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται (COVID-19)», δήλωσε ο Δρ Νόα Γκρίνσπαν, ειδικός στην καρδιαγγειακή φυσικοθεραπεία που θεραπεύει όσους υποφέρουν από μακρά COVID-19 από την αρχή της πανδημίας. «Αυτή η ανάγκη ταξινόμησης και η ανάγκη να βάλουμε τα πράγματα σε ένα ωραίο, τακτοποιημένο μικρό κουτί δεν είναι πραγματικά βιώσιμα όταν πρόκειται για τον COVID».

Το "Medium COVID-19" έγινε δημοφιλές από μια εκπομπή NPR τον περασμένο μήνα από μια δημοσιογράφο που εξιστόρησε τις εμπειρίες της με την ασθένεια . Ήταν νέα και υγιής, αλλά μια συνάντηση με την παραλλαγή όμικρον την άφησε να αισθάνεται εξαιρετικά αδύναμη και κουρασμένη εβδομάδες μετά το αρνητικό τεστ για τον ιό.

Αν και τελικά ανάρρωσε, οι ειδικοί λένε ότι βίωσε μια μορφή μακράς COVID-19, παρά μια μοναδική κατάσταση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ορίζουν τον «μακροχρόνιο COVID-19» ως μια σειρά νέων, επανεμφανιζόμενων ή συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας τέσσερις ή περισσότερες εβδομάδες μετά την πρώτη μόλυνση από τον κοροναϊό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ότι η πάθηση εμφανίζεται εντός τριών μηνών από τη μόλυνση με συμπτώματα που διαρκούν τουλάχιστον δύο μήνες.

Ένα ζήτημα που «πρέπει να αντιμετωπιστεί»: Όσοι έκαναν το εμβόλιο της J&J για τον COVID-19 θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά ένα ενισχυτικό Pfizer ή Moderna, λένε οι ειδικοί

Ειδοποίηση υγείας ταξιδιού με κρουαζιερόπλοιο COVID: Το CDC δεν προειδοποιεί πλέον τους ταξιδιώτες σχετικά με τον κίνδυνο μόλυνσης με COVID σε κρουαζιερόπλοια μετά από 2 χρόνια

«Αυτό είναι που το κάνει τόσο δύσκολο ως κλινικός ιατρός, γιατί δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς γιατί διαφορετικοί άνθρωποι εμφανίζουν διαφορετικά συμπτώματα», είπε ο Δρ Jai Marathe, λοιμωξιολόγος και ιδρυτής της κλινικής Long COVID στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης. «Η ιατρική κοινότητα μαθαίνει ταυτόχρονα με τον ασθενή γιατί συμβαίνει και γιατί μερικοί άνθρωποι είναι ήπιοι ενώ άλλοι μπορεί να έχουν σοβαρά συμπτώματα».

«Μπορεί να είναι ότι ο ιός είναι ακόμα γύρω, μπορεί να είναι ότι παράγετε αντισώματα ή μπορεί να είναι κάτι που δεν καταλαβαίνουμε», δήλωσε ο Δρ Φερνάντο Καρνάβαλι, επικεφαλής γενικής εσωτερικής ιατρικής και συντονιστής του Mount Sinai’s Center. για τη φροντίδα μετά την COVID-19. «Είμαστε στα σπάργανα του καθορισμού όλων των πτυχών που σχετίζονται με τη μετά-COVID».

Οι άνθρωποι ανησυχούν για πολύ καιρό ότι το COVID-19 σημαίνει να αισθάνονται άρρωστοι για πάντα, λένε οι ειδικοί στον τομέα της υγείας, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο τα συμπτώματα να παραμείνουν. Από την έναρξη της πανδημίας, οι ειδικοί λένε ότι υπήρξε ανάγκη ταξινόμησης ό,τι σχετίζεται με τον COVID-19 και το άγχος γύρω από το άγνωστο μπορεί να συνέβαλε στην έννοια του «μέσου COVID-19».

Μερικοί μπορεί να βρουν παρηγοριά στη χρήση του όρου, αλλά οι ειδικοί στον τομέα της υγείας ανησυχούν ότι θα μπορούσε να υποβαθμίσει τις δυνητικά επιβλαβείς συνέπειες του COVID-19 σε νέους και υγιείς ασθενείς. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο καιρό θα επιμείνουν τα συμπτώματα μέχρι να αναρρώσουν, είπε ο Γκρίνσπαν.

Το να πάρεις τον COVID-19 «είναι σαν να γυρίζεις έναν τροχό. Μπορεί να είναι ασυμπτωματικό έως ακρωτηριασμό… ποιος θέλει να ρίξει αυτά τα ζάρια;» αυτός είπε. "Οι άνθρωποι λένε, "Λοιπόν, έχω εμβολιαστεί, οπότε θα έχω (μέτριο COVID). Ίσως το κάνεις, ίσως όχι».

Οι περισσότερες μακρινές κλινικές COVID-19 θεραπεύουν μόνο άτομα που είχαν συμπτώματα για τουλάχιστον ένα μήνα ή περισσότερο, αλλά ο Greenspan λέει ότι είναι σημαντικό να συνδεθείτε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

"Αξίζει να συμβουλευτείτε τουλάχιστον τον γιατρό της πρωτοβάθμιας περίθαλψής σας για να κάνετε μια βασική φυσική εξέταση για να δείτε πού βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή, ώστε εάν τα πράγματα δεν επιλυθούν, μπορούμε να δούμε και ελπίζουμε να συλλάβουμε τα πράγματα στα πρώτα τους στάδια", είπε. .

Ακολουθήστε την Adrianna Rodriguez στο Twitter: @AdriannaUSAT.

Η κάλυψη για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών στο USA TODAY γίνεται εν μέρει δυνατή με επιχορήγηση από το Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare. Το Ίδρυμα Masimo δεν παρέχει συντακτικά στοιχεία.

Μια «τρέλα με τα μανιτάρια» μπορεί να γίνει ακόμη πιο άγρια ​​μετά από μια νέα μελέτη που υποδηλώνει ότι ένα ψυχεδελικό φάρμακο που βρίσκεται σε ορισμένα μανιτάρια μπορεί να έχει προστατευτικά οφέλη κατά του εθισμού.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι διαταραχές χρήσης οπιοειδών ήταν 30% λιγότερο πιθανές μεταξύ των ατόμων που χρησιμοποίησαν ψιλοκυβίνη σε σύγκριση με αυτούς που δεν την είχαν ποτέ, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο Scientific Reports.

Η ψιλοκυβίνη είναι μια φυσική ένωση σε ορισμένους τύπους μανιταριών που καταναλώνονται για τις παραισθησιογόνες επιδράσεις τους, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από την Εθνική Έρευνα για τη Χρήση Ναρκωτικών και την Υγεία από το 2015 έως το 2019 για να αξιολογήσουν τη σχέση μεταξύ ψυχεδελικών και διαταραχών χρήσης οπιοειδών.

Περισσότεροι από 200.000 συμμετέχοντες ανέφεραν εάν είχαν κάνει κατάχρηση οπιοειδών ή είχαν βιώσει εξάρτηση από αυτά τον περασμένο χρόνο και εάν είχαν πάρει ποτέ τα ψυχεδελικά φάρμακα ψιλοκυβίνη, πεγιότ, μεσκαλίνη ή LSD στη διάρκεια της ζωής τους. Οι ερευνητές βρήκαν δυνητικά προστατευτικά οφέλη μόνο με την ψιλοκυβίνη.

«Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι αυτή είναι μια τόσο γόνιμη περιοχή για περαιτέρω έρευνα», δήλωσε ο Δρ. Έβαν Γουντ, επικεφαλής ιατρός στη Numinus Wellness, μια εταιρεία με έδρα τον Καναδά που προωθεί τις θεραπείες με ψυχεδελική υποβοήθηση. «Υπάρχει ένας υποκείμενος βιολογικός μηχανισμός από τον οποίο η ψιλοκυβίνη μπορεί να οδηγήσει σε… ανθεκτικότητα έναντι ορισμένων από τους υποκείμενους παράγοντες κινδύνου των διαταραχών της χρήσης οπιοειδών».

Οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι όσοι χρησιμοποίησαν ψιλοκυβίνη είχαν επίσης έως και 34% λιγότερες πιθανότητες να έχουν βιώσει επτά από τα 11 συμπτώματα εξάρτησης και κατάχρησης από οπιοειδή τον περασμένο χρόνο.

Η νέα μελέτη υποστηρίζειτα ευρήματα από μια έκθεση του 2017 , χρησιμοποιώντας απαντήσεις από την ίδια βάση δεδομένων από το 2008 έως το 2013, ότι τα ψυχεδελικά συσχετίστηκαν με 27% μειωμένο κίνδυνο εξάρτησης από οπιοειδή και 40% μειωμένο κίνδυνο κατάχρησης οπιοειδών το περασμένο έτος.

«Δεν υπάρχει πραγματικά καλός λόγος να πιστεύουμε ότι το ένα (ψυχεδελικό) θα λειτουργούσε καλύτερα από το άλλο», δήλωσε ο Albert Garcia-Romeu, επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής και συμπεριφορικών επιστημών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. «Υπήρξε ένα είδος τρέλας για το shroom και, ως αποτέλεσμα, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να χρησιμοποιήσουν ψιλοκυβίνη για ιατρικούς λόγους και λόγους υγείας που δεν βλέπετε με κάποια από τα άλλα πιο σκοτεινά ψυχεδελικά».

Οι συγγραφείς της μελέτης εικάζουν ότι η ψιλοκυβίνη μπορεί να προστατεύει από τη διαταραχή των χρηστών οπιοειδών επηρεάζοντας τη μετάδοση της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, νευροδιαβιβαστές που η έρευνα έχει δείξει ότι συσχετίζονται με τον εθισμό.

Λένε επίσης ότι οι πνευματικές εμπειρίες που προκαλούνται από το δημοφιλές ψυχεδελικό μπορεί να αντικατοπτρίζουν το πνευματικό πλαίσιο που έχει χρησιμεύσει ως βάση για πολλά προγράμματα απεξάρτησης.

«Αυτές οι μυστικιστικές εμπειρίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να δώσουν στα άτομα την ευκαιρία να θεραπεύσουν μερικούς από τους διάφορους τύπους εθισμού τους», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Grant Jones, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. «Αισθάνονται ένα βαθύ συναίσθημα ενότητας με το σύμπαν που, για άτομα που πλοηγούνται ή βιώνουν εθισμό, μπορεί να είναι μια ισχυρή επαναφορά».

Ενώ τα ψυχεδελικά μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία εθισμού, οι ειδικοί προειδοποιούν να μην τα χρησιμοποιήσετε εκτός κλινικών πλαισίων. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε φάρμακο του δρόμου, οι ασθενείς κινδυνεύουν να πάρουν μια παραποιημένη δόση ή να κάνουν υπερβολική δόση.

Οι ειδικοί υγείας προειδοποιούν επίσης ότι οι ασθενείς θα μπορούσαν να έχουν κακή αντίδραση στα ψυχεδελικά αν δεν είναι προετοιμασμένοι ή έχουν ορισμένες διαταραχές ψυχικής υγείας εκτός του εθισμού.

"Τα οφέλη είναι πιθανό να φανούν εάν οι άνθρωποι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για αυτήν την εμπειρία και παρέχουν υποστήριξη για να επιδιώξουν την πρόθεση γύρω από τη θεραπεία και να συνεργαστούν με έναν θεραπευτή για να ενσωματώσουν αυτήν την εμπειρία", είπε ο Wood.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προτρέπουν όποιον είναι περίεργος να ενσωματώσει ψιλοκυβίνη ή άλλα ψυχεδελικά στην ανάρρωσή του να επισκεφτεί τη σελίδα ClinicalTrials.gov και να βρει ένα ερευνητικό κέντρο κοντά τους.

«Αυτή τη στιγμή, τα (ψυχεδελικά) είναι καθαρά ερευνητικά πειραματικά και δεν είναι διαθέσιμα από τον γιατρό σας», είπε ο Garcia-Romeu. «Όμως, καθώς το έργο συνεχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση που πηγαίνει, τότε πιθανώς σε περίπου τέσσερα ή πέντε χρόνια θα υπάρχουν κλινικές όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να το λάβουν ως θεραπεία».

Ακολουθήστε την Adrianna Rodriguez στο Twitter: @AdriannaUSAT.

Η κάλυψη για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών στο USA TODAY γίνεται εν μέρει δυνατή με επιχορήγηση από το Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare. Το Ίδρυμα Masimo δεν παρέχει συντακτικά στοιχεία.

Τα άτομα που ήταν κλινήρης για μια εβδομάδα ή περισσότερο με COVID-19 διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για άγχος και κατάθλιψη περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Lost Password